Wicanders Cork-Go Appeal. Per pak 2,136 m2.

Wicanders Cork Go
80001646
5602190310942
Prijs per pak
    Levertijd:Gem. 1 tot 3 weken
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer info

Zwevende design kurkvloer mat gelakt met kurk onderlaag en een HDF kliksysteem.

  • Eenvoudig zelf te leggen.
  •  Slijtklasse 23.

Het comfort van natuurlijk kurk, dank zij het kliksysteem net zo eenvoudig zwevend te leggen als een laminaatvloer.

Stalen aanwezig in de showroom.Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit onder volledige garantie.

► Garantie: 10 jaar bij huishoudelijk gebruik. Garantie
► Kurkvloer met Designcork toplaag. ► Geschikt voor vloerverwarming. 
► Kurk onderlaag. ► Xtra mat UV gelakt. ► Klikverbinding.
► Afmeting: 905 x 295 x 10,5 mm. ► Pakinhoud: 2,136 m²

Kurk biedt u een aangenaam loopcomfort en contactwarmte. De natuur is royaal als het om kurk gaat, de geoogste kurkbast groeit na enige jaren weer terug rond de boom. Geen boom gaat hierdoor verloren.

Wicanders Cork Go

Een legklare kurkvloer. De HDF tussenlaag maakt dat doortekening van de draagvloer in de kurk uitgesloten is. De klikverbinding maakt de vloer zeer geschikt om zelf te leggen. Lakken is niet nodig. De panelen zijn UV-afgelakt en geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik.

Plank opbouw cork go

De panelen zijn voorzien van een kurkonderlaag. Op gladde en vlakke vloeren kan deze dienst doen als ondervloer. Gebruik bij nieuwbouw of begane grond altijd een vochtscherm Indien de vloer niet voldoende vlak is, kan er een ondervloer geplaatst te worden.

Vermijdt het gebruik van overmatig vocht, dit kan leiden tot schade aan uw vloer. Kurk is een natuurproduct en zal door inval van licht verkleuren.

Een goede ondervloer verhoogt uw wooncomfort. Het is de basis van iedere vloer. Plinten en lijsten maken uw vloer compleet. Laat uw vloer gerust door onze eigen bezorgdienst bezorgen. Wij brengen het wel binnen. Service gaat bij ons verder dan de voordeur.

Moet een Wicanders Go kurkvloer na installatie gelakt worden? 

Bij minder intensief gebruik is dit niet nodig. De beschermlaag is af fabriek al slijtvast. Wordt de vloer meer intensief gebruikt dan bestaat de mogelijkheid de vloer direct na installatie te lakken.

Reinigen en onderhoud van Cork Go:

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw mooie vloer is het raadzaam de vloer goed te reinigen en te onderhouden. Maar ook preventieve maatregelen zoals een goede deurmat en stoelviltjes dragen hier aan bij.

Zeer regelmatig: De vloer stofzuigen of stof en zandvrij maken met een statische wisser. Licht vochtig afnemen met Wicanders soft cleaner.

Regelmatig: De vloer behandelen met Wicanders Power Polish. Een beschermlaag die onverdund op de vloer wordt aangebracht en met een vochtige wisser wordt verdeelt tot een egale beschermlaag. Dit verlengt de levensduur van de laklaag enorm. Intensief gebruikte delen 3 x per jaar, normaal gebruikte delen 2 x per jaar.

Wat zijn de intensief gebruikte delen in huis? Te denken valt bij voorbeeld aan de keukenvloer, het gedeelte voor de trap, de eetkamer waar veel met stoelen geschoven wordt.

Incidenteel: De vloer reinigen met intensiefreiniger, goed ontvetten en herlakken met hechtlak en kurklak Wicanders W2000. Dit doet u preventief nog voor er slijtplekken in de lak ontstaan. Een echte periode is hierbij lastig aan te geven en verschilt per gezinssamenstelling en intensiteit van gebruik. Bij goed onderhoud kan dit een periode van 2 tot 5 jaar zijn.

Onderhoudsinstructie in PDF: klik hier

Lakinstructie in PDF: klik hier

Wicanders Cork Go zelf leggen? Let op de volgende basisregels.

Zorg altijd voor een zo vlak en glad mogelijke ondergrond. Indien u de vloer zonder extra ondervloer op een steenachtige ondergrond legt, plaats dan eerst altijd een PE folie.

Alle vloeren, ongeacht hun samenstelling werken. Hierbij komen horizontale krachten op de onderlinge delen te staan. Indien de ondergrond ruw is, zoals bij voorbeeld zand-cement vloeren, kan de vloer te veel schuifweerstand hebben waardoor de vloer niet goed kan werken. Door het plaatsen van de PE folie zal deze weerstand minder zijn en kan de vloer beter vrij werken.

De verdere montage kunt u uitvoeren zoals in de handleiding van de fabrikant beschreven staat. Deze handleiding vind u in de pakken en op de website van de fabrikant.