Bodiax PVC

Bodiax PVC klik prijzen en collectie

Bodiax PVC vloeren. Kliksysteem met aangehechte ondervloer

Helaas worden wij door de fabrikant Heditex belemmerd u de korting te geven die wij u kunnen geven. Uw aankoopprijs wordt kunstmatig hoog gehouden.

Maakt u ook melding? : https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/uw-tip-of-melding-doorgeven-aan-acm

De Hydro-core klik collectie vloer is 100% waterproof. Dank zij de  speciale embossed in register, heeft deze vloer niet alleen een voelbare houtstructuur heeft, maar dat deze structuur ook exact de nerftekening van de vloer volgt (een noest is dan zelfs voelbaar).


▼Klik hieronder op de afdeling van uw keuzen ▼


Bodiax sfeer in huis
Bodiax roomplanner

Bodiax floorplanner

Wilt u de vloer in het groot zien, of zelf in u eigen ruimte? Doe het met de floorplanner. U kunt zelfs een foto van uw eigen kamer uploaden.

Wat is Bodiax klik PVC?

Wie voor Bodiax klik kiest, gaat heel bewust voor kwaliteit. Neem een plank in de hand en je voelt direct het verschil. Een goede stabiele en egaliserende ondervloer van 2 mm zit aan iedere plank vast gehecht.

De ondervloer geeft een geluidsreductie van 10 dB. De HydroCore tussenlaag is wel even wat anders als u bij de goedkopere merken vindt. Stevig en solide, maar liefst 5 mm dik. Voorzien van een zeer solide uniclic kliksysteem voor een eenvoudige verwerking en een stevig onderling verband tussen de planken.

De PVC toplaag is 2 mm dik en voorzien van een 0.55 mm slijtlaag. Slijtklasse 23/33 maar liefst met 15 jaar garantie voor particulier gebruik. De 9 mm dikke plank is volledig watervast, geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Een geweldige kwaliteit van boven tot onder die u zal overtuigen zodra u de planken te hand neemt.

Maar het ook wil ook wat. ook hier besteedt Bodiax ruim aandacht aan. De gekozen hout en steen printen hebben een hoge scherpte waardoor er diepe kleurschakeringen ontstaan. Om de uitstraling zo natuurlijk mogelijk te maken is er gekozen voor de afwerking Embossed in register. Dit betkent dat de voelbare nerven in de toplaag exact de tekening van de houtnerf of steenstructuur volgt. Dit maakt het vrijwel niet van echt te onderscheiden.

Bodiax is voorzien van een clicksysteem en een aangehechte ondervloer.

  • Gebruikersklasse 23 /33. 15 jaar garantie bij woongebruik.
  • Dikte 9 mm. Slijtlaag 0,55 mm, PVC toplaag 2 mm, HydroCore tussenlaag 5 mm, ondervloer 2 mm.
  • Geluidsreductie 10 dB.

doorsnede bodiax click

Waarom zou ik voor Bodiax vloeren kiezen?

Bodiax is een product van eigen bodem. Een Nederlandse fabrikant die als geen ander de kwaliteitswensen van de Nederlandse consument kent. Door de productie volledig in eigen hand te houden kunnen zij hier prima aan tegemoet komen. De collectie is geheel nationaal toegespitst. Zowel in de afmeting van de planken, tegels of visgraat stroken. Maar ook de gekozen kleuren en tinten sluiten geheel aan op de Nederlandse woontrend.

Kies ik de verlijmde of de klik uitvoering?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren die per situatie en budget kunnen verschillen.

Voor een verlijmde uitvoering is een volledig gladde ondergrond nodig. Egalisseren is dan vrijwel altijd nodig. Het plaatsen en verlijmen van de stroken is een klus die vakmanschap en speciaal gereedschap vereist. Dit maakt dat deze vloeren meestal niet geschikt zijn voor een zelflegger. Geplaatst op vloerverwarming en/of koeling hebben ze wel het hoogste rendement. Daarnaast zijn de werkingsvrij en zijn plinten niet per se nodig.

De klik uitvoering heeft als voordeel dat deze goed zelf te leggen is. Wie ooit eens laminaat heeft gelegd, kan dit ook leggen. Kleine oneffen heden in de draagvloer zullen opgevangen worden door de ondervloer. Egaliseren is dus vrijwel nooit nodig. Een putje of een barst in de draagvloer zal niet zichtbaar worden. Pukkels van meer dan 1 mm moeten wel verwijderd worden. Doordat de vloer niet verlijmd wordt is deze na vele jaren gebruik ook eenvoudig weer uit te nemen. In geval van verhuizing is het zelfs mogelijk de vloer mee te nemen. Na het leggen is de vloer direct beloopbaar en in flats of appartementen kunt u de kamer in delen leggen zodast niet het hele huis leeg hoeft.


Hoe monteer ik de Bodiax PVC klik vloer?

  • De vloer kan zonder ondervloer op een gladde, vlakke en drukvaste steenachtige ondergrond geplaatst worden. De vloeren zijn niet geschikt voor een houten ondergrond waar veel zon-inval op is.
  • Zorg altijd voor een zo vlak en glad mogelijke ondergrond. Plaats dan eerst altijd een PE folie.
  • Alle vloeren, ongeacht hun samenstelling werken. Hierbij komen horizontale krachten op de onderlinge delen te staan. Indien de ondergrond ruw is, zoals bij voorbeeld zand-cement vloeren, kan de vloer te veel schuifweerstand hebben waardoor de vloer niet goed kan werken. Door het plaatsen van de PE folie zal deze weerstand minder zijn en kan de vloer beter vrij werken.
  • Eventueel te gebruiken ondervloeren behoren drukvast te zijn en met lage warmteweerstand te zijn. Neem bij twijfel altijd contact met de leverancier op.
  • Houd rondom de vloer een zwelruimte van circa 7 mm aan.
  • De verdere montage kunt u uitvoeren zoals in de handleiding van de fabrikant beschreven staat. Deze handleiding vind u in de pakken en op de website van de Douwes Dekker.


Bodiax PVC, nergens voordeliger.