Bestellen uitsluitend per pak

Floorlife Venice 4404 rustiek gerookt wit geolied. Per pak 2,888 m2.

Floorlife Venice
5048101219
8717003261407
Prijs per pak
  Levertijd:Gem. 1 tot 3 weken
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer info

 • Pakinhoud 2,888 m².
 • Afmeting: 1900 x 190 x 14 mm.
 • Toplaag: 3 mm Europees eiken.
 • Montage: Mes en groef systeem.
 • V-groef: lange zijde.
 • Kleurstaal in de showroom.

Onze besparing op bedrijfskosten maken onze lage prijzen mogelijk.

Eikenhout is en blijft de meest populaire houtsoort voor gebruik in het interieur. Het is een stabiele en harde houtsoort die ook nog eens op vele manieren af te werken is waardoor er vele variaties mogelijk zijn.

Floorlife parket heeft een meerlaagse opbouw. Dit maakt de delen uiterst stabiel en bovendien is er voor de productie minder schaars eikenhout nodig.

De houtsortering:  Selectie extra rustiek, Zeer levendige doorleefde houtsortering met grote noesten en donkere hartstrepen.

Afwerking / onderhoud van Floorlife parket:

Onbehandeld hout kan geheel naar eigen inzicht afgewerkt worden. Geolied houd is vrijwel gebruiksklaar afgewerkt. Het verdient de aanbeveling de vloer na montage direct van een laagje onderhoudsolie te voorzien. Dit kan met Woca onderhoudsolie. Regelmatig de vloer schoonmaken met gebruik van Woca onderhoudszeep. Dagelijks vegen of stofzuigen om zand en scherpe delen van de vloer te verwijderen. Een luchtvochtigheid rond de 55% is ideaal voor de vloer. Gebruik onder stoelen en tafels goede viltjes.

Montage:

Zorg voor een vlakke, gladde en dragende ondergrond. Uiteraard behoort deze goed droog te zijn. Bij zwevende plaatsing is altijd een ondervloer en vochtscherm noodzakelijk. Laat u hierover indien nodig informeren. Rondom een zwelruimte van circa 1 centimeter aanhouden. Altijd goed mixen vanuit de pakken  om een levendig beeld te krijgen.Waarom lamelparket in plaats van Planken?

Wat is plankenvloer?

Massieve planken werden in oude woningen over de balkenlaag gespijkerd of geschroefd. Op deze wijze omstond er een stevige draagvloer. Massieve planken gingen een leven laag mee. Met de komst van de betonnen draagvloer verloor de massieve plank zijn functie als draagvloer. Om esthetische redenen werden er nog plankenvloeren over de betonnen draagvloeren gelegd.  Doordat deze planken niet meer werden gespijkerd of geschroefd speelde de werking van het massieve hout flink op. Ook de stijgende houtprijs maakte dat de massieve plank minder populair werd.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is de logische opvolger van de massieve plank. Daar er geen dragende functie meer vereist is kon met overgaan op een hele andere constructie. Net als bij de massieve plank is het loopvlak gemaakt van een laag eikenhout dat een leven lang meegaat. Echter het verbindingshout wordt hier gemaakt van vurenhout of multiplex. Hierdoor werkt de vloer veel minder en is er minder edelhout nodig wat de kostprijs ten goede komt.

de massieve plank

Lamelparket

Heeft lamelparket ook nadelen?

Zolang er geen draagvloer voor ouder een baklenlaag nodig is, heeft lamelparket alleen maar voordelen:

 • Stabiliteit, dus minder kieren in de vloer.
 • Zuinig gebruik van edelhout, dus beter betaalbaar.
 • Meer gebruik van snelgroeiend loofhout voor de verbindingslaag. Hierdoor minder kap van eiken.
 • Geschikt voor vloerverwarming.