Farniah oak savannah Wicanders WISE wood Natural. Per pak

80003574
Binnenkort leverbaar
    Levertijd:Gem. 1 tot 3 weken
  • Beschrijving
  • Meer info

► Garantie: 25 jaar bij huishoudelijk gebruik.
► Geschikt voor vloerverwarming. 
►  Slijtvaste HRT toplaag. HDF Klikverbinding. Kurk onderlaag.
► Afmeting: 1220 x 185 x 9 mm. Pakinhoud: 1,806 m²
► Houtlook met synchroon structuur.
 

 Wicanders WISE Wood natural:

 Een legklare kurkvloer. De kern is watervaste HDF met een klikverbinding. De panelen zijn met een HRT coating slijtklasse 23/33 afgewerkt en geschikt voor gemiddeld tot zwaar huishoudelijk gebruik. Eenvoudig in onderhoud.

wood natural plankopbouw

 Twee lagen kurk maken de vloer super comfortabel. één laag is direct onder de toplaag geplaast en zorgt voor aangename contactwarmete en een prettig loopgeluid. Aan de onderlaag zit eveneens een laag kurk die direct als ondervloer dient.

 Montage:

  • De panelen zijn voorzien van een kurk onderlaag. De vloer kan direct op een vlakke en gladde beton of houten vloer geplaatst worden. Een PE folie is altijd nodig om de vrije werking te bevorderen.
  • Het plaatsen van een ondervloer is mogelijk indien de ondergrond niet voldoende vlak is. Dit behoort wel een zeer drukvaste ondervloer te zijn.

Onderhoud en reinigen:

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw mooie vloer is het raadzaam de vloer goed te reinigen en te onderhouden. Maar ook preventieve maatregelen zoals een goede deurmat en stoelviltjes dragen hier aan bij.

Zeer regelmatig: De vloer stofzuigen of stof en zandvrij maken met een statische wisser. Licht vochtig afnemen met Wicanders soft cleaner.

Regelmatig: De vloer behandelen met Wicanders Power Polish. Een beschermlaag die onverdund op de vloer wordt aangebracht en met een vochtige wisser wordt verdeelt tot een egale beschermlaag. Dit verlengt de levensduur van de laklaag enorm. Intensief gebruikte delen 3 x per jaar, normaal gebruikte delen 2 x per jaar.

Wat zijn de intensief gebruikte delen in huis? Te denken valt bij voorbeeld aan de keukenvloer, het gedeelte voor de trap, de eetkamer waar veel met stoelen geschoven wordt.

Incidenteel: De vloer reinigen met intensiefreiniger, goed ontvetten en herlakken met hechtlak en kurklak Wicanders W2000. Dit doet u preventief nog voor er slijtplekken in de lak ontstaan. Een echte periode is hierbij lastig aan te geven en verschilt per gezinssamenstelling en intensiteit van gebruik. Bij goed onderhoud kan dit een periode van 5 tot 7 jaar zijn.


Zijn de Wicanders WISE Wood natural duurzaam?

We spreken hier over de meest duurzame en ecologisch verantwoorde vloer op de markt. Kurk wordt periodiek geoogst van de kurkeik. Dit gebeurd zonder enige schade aan de natuur. Na circa negen jaar is de kurkbast weer geheel aangegroeid en kan opnieuw geoogst worden. Kurk is bij binnenhuis gebruik niet aan veroudering onderhevig en kan in principe levenslang mee.

Indien kurk wordt teruggegeven aan de natuur is het volledig biologisch afbreekbaar. Mooier nog is dat de kurkproducten gerecycled kunnen worden en weer als grondstof kunnen dienen voor nieuwe kurk producten.