Natural oak Hydro XL

Natural oak Wicanders WISE wood Hydro natural XL. Per pak

Wicanders WISE
80003832
Binnenkort leverbaar
    Levertijd:Gem. 1 tot 3 weken
  • Beschrijving
  • Meer info

► Garantie: 25 jaar bij huishoudelijk gebruik.
► Geschikt voor vloerverwarming. 
►  Slijtvaste HRT toplaag. Zwaar geperste kurk kern met klikverbinding.
► Afmeting: 1525 x 195 x 7 mm. Pakinhoud:
► Houtlook met synchroon structuur.
 

 Wicanders WISE Wood Hydro natural XL:

Een legklare watervaste kurkvloer uitgevoerd in lange planken. De kern is High density kurk met een klikverbinding. De panelen zijn met een HRT coating slijtklasse 23/33 afgewerkt en geschikt voor gemiddeld tot zwaar huishoudelijk gebruik. Eenvoudig in onderhoud.

wood natural plankopbouw

De zwaar geperste kurklaag is direct onder de toplaag geplaast en zorgt voor aangename contactwarmete en een prettig loopgeluid.

De inbouwhoogte is zeer gering wat de vloer ook zeer geschikt maak voor renovatie projecten waar weinig ruimte onder de deuren is.

Dank zij de klikverbinding ook lijmloos te leggen.Montage:

  • De vloer kan direct op een egale en drukvaste beton of houten vloer geplaatst worden. Een PE folie is altijd nodig om de vrije werking te bevorderen.
  • Het plaatsen van een zachte ondervloer is niet toegestaan

Onderhoud en reinigen:

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw mooie vloer is het raadzaam de vloer goed te reinigen en te onderhouden. Maar ook preventieve maatregelen zoals een goede deurmat en stoelviltjes dragen hier aan bij.

Zeer regelmatig: De vloer stofzuigen of stof en zandvrij maken met een statische wisser. Licht vochtig afnemen met Wicanders soft cleaner.

Regelmatig: De vloer behandelen met Wicanders Power Polish. Een beschermlaag die onverdund op de vloer wordt aangebracht en met een vochtige wisser wordt verdeelt tot een egale beschermlaag. Dit verlengt de levensduur van de laklaag enorm. Intensief gebruikte delen 3 x per jaar, normaal gebruikte delen 2 x per jaar.

Wat zijn de intensief gebruikte delen in huis? Te denken valt bij voorbeeld aan de keukenvloer, het gedeelte voor de trap, de eetkamer waar veel met stoelen geschoven wordt.

Incidenteel: De vloer reinigen met intensiefreiniger, goed ontvetten en herlakken met hechtlak en kurklak Wicanders W2000. Dit doet u preventief nog voor er slijtplekken in de lak ontstaan. Een echte periode is hierbij lastig aan te geven en verschilt per gezinssamenstelling en intensiteit van gebruik. Bij goed onderhoud kan dit een periode van 5 tot 7 jaar zijn.


Zijn de Wicanders WISE Wood natural duurzaam?

We spreken hier over de meest duurzame en ecologisch verantwoorde vloer op de markt. Kurk wordt periodiek geoogst van de kurkeik. Dit gebeurd zonder enige schade aan de natuur. Na circa negen jaar is de kurkbast weer geheel aangegroeid en kan opnieuw geoogst worden. Kurk is bij binnenhuis gebruik niet aan veroudering onderhevig en kan in principe levenslang mee.

Indien kurk wordt teruggegeven aan de natuur is het volledig biologisch afbreekbaar. Mooier nog is dat de kurkproducten gerecycled kunnen worden en weer als grondstof kunnen dienen voor nieuwe kurk producten.